Mistä voin etsiä Saksan tuontiautoja?

Auton tuonti Saksasta on monella tapaa järkevä valinta, kun auton vaihto on edessä. Saksan laaja valikoima mahdollistaa, että jokainen löytää varmasti juuri sellaisen auton kuin haluaa eikä tarvitse tinkiä väristä tai varusteista. Lue tästä vinkit ja ohjeet auton valintaan ja tuontiin liittyen!

Saksan autoja on myynnissä monilla eri sivustoilla, ja monesti tämä suuri lukumäärä sekoittaakin pään, kun ei tiedä mistä niitä oikein kannattaisi etsiä. Näitä sivustoja ovat mm. Mobile.de, Autouncle.com sekä Autoscout24. Näiltä sivuilta löydät suuren valikoiman autoja ja varmasti juuri mieleisen kohteen. Monesti eniten tuontiauton etsinnässä työllistävä asia on sen Suomen hinnan määrittäminen. Saksalaisilla sivustoilla hinnat ovat luonnollisesti Saksan hintoja, joten niistä puuttuvat kaikki verot sekä tuontikulut. Näiden tarkka määrittäminen itsenäisesti on monesti todella haastavaa ja työlästä – varsinkin, kun tutkii monia eri autoja.

Saksan tuontiautojen etsintää helpottamaan olemme luoneet Autoeurooppa.com -nimisen sivuston, josta on mahdollista etsiä Saksan tuontiautoja suoraan Suomen hinnoilla. Sivuilla näkyvät autojen hinnat sisältävät lähtökohtaisesti kaikki verot sekä auton tuontiin liittyvät kulut, joten näet suoraan kuinka paljon auto maksaa Suomeen tuotuna. Tämä helpottaa auton etsintää huomattavasti, kun ei jokaisen auton kohdalla tarvitse erikseen arvioida veroa saatikka tuontikuluja.

Minkälainen auto Saksasta kannattaa tuoda?

Tyypillisesti Saksasta tuontiautoksi kannattaa valikoida melko uusi, vähän ajettu premium-merkkinen auto hyvillä varusteilla. Tällöin saa kaikkein parhaan taloudellisen hyödyn auton tuonnista Suomen hintoihin verrattuna. Hyvä esimerkki tällaisesta autosta olisi esimerkiksi BMW, enintään 3 vuotta vanha, 60 000 km ajettu ja hyvillä varusteilla. Tyypillisesti auton ikä olisi hyvä olla enintään 10 vuotta ja auton mittarilukema enintään 200 000 km. Poikkeuksia tietenkin löytyy, ja monet erikoisautot saattavat olla esimerkiksi vielä 20 vuotta vanhoina hyvinkin kannattavia tuoda Suomeen.

Saksasta tuontiautoa ostettaessa on hyvä ottaa huomioon mahdollinen arvonlisäverotuksen ero. Saksassa on Suomesta poiketen 19 % arvonlisävero autoissa (Suomessa 24 %), joten eroa Suomen arvonlisäveroon on 5 %-yksikköä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auto on Saksassa alv-vähennyskelpoinen eli ns. alvillinen, niin kyseisen auton nettohinta (alv 0 % hinta) pitää kertoa Suomen alv-kannalla, jotta saadaan autolle oikea hinta. Esimerkiksi 50 000 € arvoisessa autossa tämä 5 % erotus tarkoittaa jo 2500 € hintaeroa.

Mitä tuontiauto Saksasta todellisuudessa maksaa?

Tyypillisesti tuontiauto Saksasta on edullisempi verrattuna Suomen vastaavaan autoon. Tuontiauton hinta koostuu Saksan hinnasta, autoverosta, mahdollisesta arvonlisäveron erotuksesta sekä itse tuontiin ja rekisteröintiin liittyvistä kuluista. Nämä kaikki on otettava huomioon, kun lasketaan tuontiauton kokonaishintaa.

Saksalaisen tuontiauton verotus

Saksasta tai muualta Euroopasta tuotuun autoon tulee aina hinnan päälle maksettavaksi autovero. Ainoana poikkeuksena tästä ovat sähköautot, jotka ovat ensirekisteröity 2021 lokakuussa tai tämän jälkeen. Tällöin tuontisähköauto on autoverovapaa eli auton hintaan ei lisätä autoveroa vaan ainoastaan tuontikulut. Autoveron määrän voi itse arvioida esimerkiksi verottajan sivulla osoitteessa vero.fi olevan autoverolaskurin avulla.

Saksasta tuotuun autoon voi autoveron lisäksi tulla maksettavaksi maiden arvonlisäveron erotus. Saksan arvonlisävero autoissa on 19 % ja Suomessa 24 %. Tämä tarkoittaa, että mikäli auto on Saksassa alvillinen, niin Suomeen tuonnissa tulee maksaa valtiolle 5 % alv-erotus. Esimerkki: Jos auto maksaa Saksassa 119 000 € Saksan 19 % alv mukaan lukien, niin auton nettohinta (alv 0 % hinta) eli tässä tapauksessa 100 000 € täytyy kertoa Suomen alv-kannalla eli 1,24 (24 %). Tämä tekee auton hinnaksi siis yhteensä 124 000 € (100 000 € x 1,24). Tämän saadun hinnan päälle tulee vielä erikseen mahdollinen autovero ja muut tuontikulut.

Saksasta tai muualta Euroopasta tuoduissa autoissa on kaksi mahdollisuutta, jolloin auto on alvillinen eli siitä pitää maksaa esimerkiksi Saksan tapauksessa 5 % alv-erotus. Ensimmäinen tapaus on selkeämpi ja tuttu myös Suomessa. Jos auto on ollut ensirekisteröinnistä alkaen alv-vähennykseen oikeuttavassa käytössä esimerkiksi jollain yrityksellä, niin on auto alvillinen. Toinen tapaus liittyy auton ikään ja mittarilukemaan. Jos autolla on ajettu alle 6000 km TAI auto on ensirekisteröity alle 6 kk sitten, niin on auto alvillinen. Tämä on hyvä huomioida, jos on miettinyt uudemman auton tuomista Saksasta Suomeen.

Yrityksille alvillisesta hinnasta on hyötyä, toisin kuin yksityishenkilölle. Yritykset saavat vähentää arvonlisäveron osuuden tuontiautoissa yhtälailla kuin Suomessakin. Tämä mahdollisuus on hyvä huomioida, jos on miettinyt tuoda yritykselle auton Saksasta tai muualta Euroopasta.

Takuut ja vakuutukset saksalaiseen tuontiautoon

Saksasta ostetuissa tuontiautoissa säilyvät autovalmistajien myöntämät tehdastakuut normaalisti ihan kuin mistä tahansa EU-alueen sisällä ostetusta autosta, Suomi mukaan lukien. Jos tuontiautossa on jo valmistajan myöntämä tehdastakuu päättynyt, on siihen saatavilla kattavat lisäturvat, joilla saa huolettomuutta autoiluun tehdastakuun lailla.

Myöskin vakuutukset ovat Saksasta tuotuihin autoihin samanlaiset ja saatavilla samoilla ehdoilla kuin Suomesta ostettuihin autoihin. Jos haluat tiedustella ennakkoon vakuutuksen hintaa tuontiautolle, voi senkin selvittää jo ennen auton tuontia etsimällä vastaavan kohteen Suomesta ja käyttämällä sitä esimerkkinä vakuutusyhtiölle.

Mitä ottaa huomioon sähköauton tuonnissa Saksasta

Sähköautot ovat nostaneet suosiotaan rajusti ja se näkyy myöskin niiden korkeissa hinnoissa. Monissa sähköautomalleissa on ollut Suomessa jopa suuria saatavuusongelmia kovan kysynnän takia. Tästä syystä sähköauton tuonti Saksasta on vähintäänkin järkevä vaihtoehto suuren valikoiman ja edullisemman hintatason vuoksi. Sähköauton tuonnissa on hyvä ottaa huomioon auton mahdollisesti suuri teho, sillä vakuutusyhtiöillä on oma hinnoittelumalli näille autoille. Toinen poikkeus vakuutusyhtiössä ovat Teslat, joissa myös monesti tehot nousevat aika korkeiksi. Tämä on päätekijä, miksi Teslan vakuutukset ovat keskimääräistä korkeampia.

Näin tuot auton Saksasta helposti

Sopivan auton löydyttyä on seuraavaksi selvitettävä autoon mahdollinen rahoitus, jos autoa ei aio maksaa käteisellä. Autoeurooppa.com:n kautta järjestyy tuontiautoihin edulliset rahoitukset järkevillä ehdoilla. Monesti rahoituksen saamista helpottaa Suomen markkinaan nähden edullisempi hintataso, jolloin riski rahoitusyhtiölle auton rahoittamisesta on pienempi. Tästä johtuen tuontiautoihin saadaan usein halutut rahoituspäätökset.

Kun sopiva tuontiauto Saksasta on löytynyt ja rahoitus saatu järjestettyä, laitetaan auton tuontiprosessi liikkeelle. Hyvin tärkeä osa prosessia, ellei se tärkein, on auton huolellinen taustojen tarkistus. Näin vältytään mahdollisten kolaroitujen tai varastettujen autojen ostolta. Tarkastukset huolellisesti hoitamalla haaviin jäävät myös mahdolliset mittarilukemaa taaksepäin ruuvatut autot. Autoeurooppa.com:n kautta tuontiauton osto järjestyy asiakkaan näkökulmasta todella vaivattomasti ja turvallisesti. Hoidamme kaiken kommunikaation ja kaupanteon Saksan päähän sekä toimitamme auton lopulta kotipihaan tai toimipisteelle keskimäärin 21 päivän sisällä avaimet käteen -palveluna. Auto luovutetaan aina siistittynä sekä asiakkaalle valmiiksi rekisteröitynä. Hoidamme lisäksi autoon mahdollisesti tulevat autoverot.

Oletko suunnitellut auton tuontia Saksasta? Ota yhteyttä Autoeuroopan myyntipalveluun, niin katsotaan sinulle yhdessä täydellinen auto!

Lisätietoa aiheesta voit kysellä: